3/16/2015

"Una any i mig"


Un any i mig
Soler, Sílvia
Columna 2015

Novel·la intimista on cada un dels capítols recorre una estació de l’any. Mostra una família molt unida, que a través del Wapp, el Mail o alguna trucada telefònica, mantenen la connexió entre ells. Els diversos fragments estan lligats entre si precisament amb aquestes connexions: si un germà, sobre el que recau l’atenció del lector, connecta amb un altre, a continuació el lector es trasllada a qui ha rebut el missatge, continuant la història.

A l’inici del llibre es té la impressió d’assistir a un espectacle de “Gran Hermano”, però a mida que avança l’escriptura gairebé et trobes formant part de la família, participant de les preocupacions de tots, els uns pels altres.

És un cant a la família i les arrels que la constitueixen, que no desapareixen malgrat la distància física, perquè es manté l’amor.

Potser no interessarà a un públic massa jove. Un 8.

“Un any i mig a la vida d'una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. El gran és arquitecte i viu al Canadà, la segona, cuinera, viu a París, la tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca, i el més jove, surfer, és l'únic que viu amb els pares. Durant aquest lapse de temps veurem com evolucionen els personatges i què els va passant.” De la editorial.