19 d’abril de 2015

"La veu de la sirena"


La veu de la sirena
Riera, Carme
Edicions 62 2015

He llegit aquest llibre per curiositat i m'ha semblat una mica poca-solta, és a dir no m'ha aportat gaire cosa. En  canvi, m'ha agradat moltíssim la versió del conte de Josep Carner, molt tendre i oníric. Va inclòs al mig del llibre en un format més petit i pàgines blaves.

És una versió moderna del conte, on la sirena es esportista, rebel, la seva mare els va abandonar i el seu para va darrera de qualsevol cua que se li creua pel davant. Va a escola, i això sí, s'enamora d'un príncep. En fi. L'edició és molt cuidada, però el contingut de la Riera... Un 7 (gràcies al conte de Carner).

"Carme Riera, una història per a adults amb veu de sirena.
El llibre consta del relat de Carme Riera, el conte original d’Andersen en la clàssica versió de Josep Carner, i d'unes il·lustracions d'Helena Pérez fetes especialment per a aquesta edició.

«Asseguren els qui expliquen la meva història, que des de fa molt temps transmeten les ones del mar, que l'amorem va enterbolir els sentits. L'amor i el desig de tenir una ànima immortal, afegeix Andersen en un conte molt difós durant l'època en què cada home esperava trobar la seva sirena.»"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada