17 de juny de 2009

Foc latent, de Lluïsa Forrellad


"Foc latent"
Lluïsa Forrellad
Angle Editorial 2006

Després de llegir "Retorn amarg" em vaig quedar amb les ganes de continuar llegint d'aquesta autora, i també m'he assabentat una mica de la seva història. Després de guanyar el premi Nadal, fa quasi cinquanta anys, va tenir una mena de pànic mediàtic i va desaparèixer. Supòso que mentrestant ha anat escrivint i ara s'ha posat a publicar, i des de 2006 ho ha fet amb tres novel·les. Aquesta va ser la primera.

Pol és un noi bord i orfe nascut a 1875 a la masoveria d'una casa pairal de la serra de Monterols. Als onze anys se'n va amb els temporers per guanyar-se la vida amb independència. El llibre recull la seva vida fins a la Setmana Tràgica de Barcelona, a finals de juliol de 2009. Molt ben escrit, a l'hora que l'argument agafa, descriu perfectament aquest final de segle precisament a Barcelona. Està narrat en primera persona per en Pol. Ell políticament és bastant neutral però va donant entrada a les opinions de tot un seguit de personatges intel·lectuals, empresaris, artistes, polítics, nobles, socialistes, comunistes...

Molt interessant, i a demés els protagonistes són un matrimoni que s'adora i es guarden fidelitat, amb tota naturalitat. Un 9.

2 comentaris:

  1. A mi me encantó, te da una visión general de la época muy interesante.
    Comparto tu opinión.

    ResponElimina
  2. Pots seguir amb "El primer assalt" que és lúltim que ha editat

    ResponElimina