12/07/2010

"La màscara del rei Artur"

 
 
 
"La màscara del rei Artur"
Pilar Rahola
La Magrana 2010

En aquest llibre, l'autora es proposa conèixer a l'Artur Mas, candidat a la Generalitat de Catalunya. Avui ja sabem qui serà el proper president, i per això m'he animat a llegir aquest llibre. Per a mi, l'Artur Mas és un perfecte desconegut.

No és una biografia. La Pilar intenta, i ho aconsegueix, treure la màscara darrera la qual s'amaga aquest home, no perquè ho faci conscientment, sinó perquè el seu tarannà és així: no és "populista". I sobre tot, perquè la majoria tenim l'imatge que ha creat Polònia d'ell, que és falsa.

Penso que l'autora aconsegueix el seu propòsit. I a qui he descobert jo? Dons un home intel·ligent, seriós, que sap treballar, que té una consciència familiar molt aguda (passa la família davant la política), que sap d'economia, i que abans de dedicar-se a la política ha demostrat la seva vàlua en una feina que no és de partit polític. També té les idees molt clares del que vol aconseguir: el primer de tot, aixecar el país, retornar la confiança en el que som i com som.

També la autora va investigant els tòpics i llegendes que l'acompanyen:
1. "És vanitós, pijo i prepotent".
2. "És un pelele del pinyol (Oriol Pujol i companyia), sense capacitat de lideratge".
3. "No és amic de Pujol ni de Duran Lleida".
4. "No sap establir ponts de diàleg".
5. ......

Bé. Per trobar resposta haureu de llegir el llibre. Com a mi la Rahola m'agrada bastant com escriu, m'ho he passat molt bé, i crec que conec un mica més al personatge. Un 9. Anticatalanistes abstenir-se. Està traduït al castellà.