30 de novembre de 2011

Peramola - Barranc de La Ribalera


Diumenge vaig estar d'excursió. Vaig fer un tram d'una ruta que feien servir els contrabandistes catalans. Durant la nostra guerra del 36, persones perseguides per motius religiosos o polítics van fer servir aquestes rutes, amb guies que les coneixien, per escapar d'una zona a una altre de l'Espanya en guerra. L'associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra, cada any organitza una sèrie de caminades, una al mes, per fer tot el recorregut en diverses etapes. Jo em vaig afegir aquest diumenge, perquè tinc devoció a Sant Josepmaria, que va fer aquest camí al novembre de 1937, i va celebrar la última Missa abans d'arribar a Andorra precisament al barranc de la Ribalera. Diumenge vam commemorar aquest fet amb una Missa al mateix lloc, quan vam arribar a les dues del migdia, després de la caminada.

Em va agradar molt. Vam ser com quaranta persones, molt variades, grans, petits, alguns es coneixien d'altres vagades, altres no... Un ambient molt agradable, educat i tranquil, de companyonia durant la travessa, que no va ser ni lenta ni ràpida, ajustada a la diversitat dels que hi participàvem. Intentaré recórrer també els diversos trams en altres trobades. Deixo aquí algunes fotos i un vídeo (a veure si em veieu!) que ha penjat l'associació.

A punt de començar la caminada, llegint un diari personal d'un dels protagonistes del 37.Una aturada en el camí.La cova del Corb, per fora... 


...i per dintre.Cap a la Ribalera.
Ja hi som!


   

2 comentaris:

 1. M'ha agradat molt el comentari de la Caminada del dia 27, breu i precís, i les fotos que has penjat.
  Com pots comprovar, les fotos i el vídeo queden tallats per la dreta (al menys al meu ordinador), i això fa que -sobretot el vídeo- no es vegi bé i no hi ha manera de treure la propaganda que hi pengen alguns.
  Si les mides de les fotos i del vídeo fossin una mica més petites es veuria perfectament.
  Tot i això, m'ha agradat molt, així com també totes les activitats i informació sobre llibres que penges en el blog.
  Jordi Piferrer

  ResponElimina
 2. A mi no em queden tallades! Deu dependre de la mida de pantalla de l'ordinador. Gràcies pel comentari.

  ResponElimina