10 de juny de 2012

Un crit a favor de la família

  
  
Davant la crisi, ens adonem cada vegada més de la necessitat de protegir la família. De Duran i Lleida.

"Aquests dies, un cop més, Càritas ens ha recordat quelcom que fa temps que sabem i sobre la qual cosa en parlem. Ho feia fa quatre dies amb en Josep Cuní al seu programa de 8tv i en feia també referència en el discurs de cloenda del Congrés d’Unió. Hi ha moltes famílies amb persones entre 35 i 40 anys que estan tornant a casa dels seus pares perquè s’han quedat sense feina, sense pis o ambdues coses a l’hora. Cada cop hi ha més persones que viuen dels estalvis dels avis o, fins i tot, només de les seves pensions, amb un greu risc d’exclusió social.

Aquesta tragèdia, a banda de posar de relleu novament l’impacte de la crisi i l’increment de la pobresa (per cert, avui a Madrid he signat una proposta de un pla de lluita contra la pobresa amb altres grups parlamentaris, que espero que sigui subscrit per tothom), també remarca el valor de la família i de la seva unitat. Sempre he defensat que un país és més fort com més fortes siguin les famílies, i que la família és motor i garantia de benestar.

Sempre recordo el president Pujol quan afirmava que el primer responsable del seu pare i de la seva mare era ell, i no l’Administració. Sempre ho he subscrit i ara, malauradament, la crisi ens ha portat a invertir el procés.

En tot cas, el que m’agradaria que tots aprenguéssim d’aquesta crisi és l’important que és potenciar la família. L’article 39 de la Constitució parla de l’obligació dels poders públics de protegir-la, econòmicament, socialment i jurídicament. No s’ha fet. Potser es pot entendre que en moments determinats no hi hagués diners per fer-ho, però és que la Constitució ens obliga a anar més enllà i tampoc s’ha fet.

Necessitem famílies, i com més fortes millor. Ho torno a dir! I ara quan sabem que en el futur per mantenir el benestar i fer-lo sostenible haurem de comptar molt amb la societat, no podem ignorar que la seva cèl·lula bàsica és i serà la família. La necessitarem, com deia abans i he dit sempre, com el seu motor i garant."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada