25 d’octubre de 2009

Mort a Istambul, de Petros Màrkaris


"Mort a Istambul"
Petros Màrkaris
Tusquets 2009

M'ha deixat aquest llibre, que feia temps que volia llegir, una amiga. No m'esperava gaire. M'ha entretingut, però el trobo pobretó. El més interessant és la informació que dona sobre la situació històrica dels grecs a Turquia a l'últim segle.

Després del casament de la aeva filla Katerina, el comissari Kostas Kharitos s'agafa uns quants deis de vacanes per viatjar a Istambul, una ciutat estretament vinculada a la hisròria de Gràcia. Envoltat de turistes, Kharitos visita esglésies, mesquites i palaus, degusta la gastronomia local i discutex no només amb la dona sinó tembé am els altres membres del grup amb els quals viatgen. Però tot plegat es capgira quan un fet aparentment tan banal com la desaparició d'una anciana en un poble de Grècia de sobte es converteix en un assassinat.

Per a lectors "lleus". Un 7.

1 comentari:

  1. No hablo catalán pero si algo de francés y así creo que pillo algo de tu idioma. A ver, por lo que creo haber entendido, este libro me parece tener muy buena pinta, no conozco demasiado el conflicto de los griegos en Turquía y como me gusta enterarme de todo, creo que lo pondré en mi lista. Gracias Pilu.

    ResponElimina